Poplista

Wiktor Dyduła, Kasia Sienkiewicz - Nie mówię tak, nie mówię nie
1
Wiktor Dyduła, Kasia Sienkiewicz Nie mówię tak, nie mówię nie
Dennis Lloyd - Mad World
2
Dennis Lloyd Mad World
sombr - undressed
3
sombr undressed

Co było grane?

Liquido - Narcotic
18:54
Liquido Narcotic
FAKTY RMF FM -
19:00
FAKTY RMF FM
Sunrise Avenue - Fairytale Gone Bad
19:08
Sunrise Avenue Fairytale Gone Bad

Kolejne zmiany w McDonald's? Na czym będzie polegała rewolucja?

Dyrektor generalny sieci restauracji w Stanach Zjednoczonych zapowiedział wprowadzenie poważnych zmian. Chodzi o produkty, które wchodzą w skład popularnych kanapek.
Fot. Shutterstock

Gdzie będą zmiany?

Przedstawiciele McDonald’s zapowiadają rewolucję w polityce produktowej swojej firmy. Zmieni się skład produktów, z których tworzone są popularne kanapki. Zapowiedziana jest rezygnacja ze sztucznych aromatów oraz barwników w burgerach. W oświadczeniu możemy również znaleźć informacje o pieczywie, które zostanie pozbawione kontrowersyjnego propionianu wapna - składnika odpowiadającego za zachowanie świeżości.

Dzięki temu możliwe były eksperymenty konsumentów, którzy udowadniali, że pleśń na produktach McDonald’s nie pojawia się nawet po bardzo długim czasie. Zmiany będą dotyczyć takich kanapek jak McDouble, Big Mac, Cheese Quater Punder i wielu innych. Jak na razie zmiany nie zostały wprowadzone w życie, a jedynie zapowiedziane w oficjalnym oświadczeniu. Póki co nie została podana dokładna data wejścia zmian w życie. Wiadomo już, że na początku rewolucja obejmie 14 tysięcy lokali na terenie USA.


To nie koniec zmian

Firma zapowiada, że do 2020 roku będą zamawiać wołowinę do burgerów i wyłącznie od dostawców, którzy będą uczestnikami programu zrównoważonego rozwoju. Amerykański gigant do 2025 ma całkowicie zrezygnować z jajek z chowu klatkowego. Chris Kempcziński CEO sieci w Stanach Zjednoczonych  zapewniał, że firma chce stworzyć nową restaurację McDonald’s - „ To będzie ogromna zmiana na plus. Chcemy stworzyć nowego lepszego McDonald’sa, który będzie dostosowany do wymagań współczesnych klientów i ich gustów kulinarnych”.

Polecamy