Poplista

Wiktor Dyduła, Kasia Sienkiewicz - Nie mówię tak, nie mówię nie
1
Wiktor Dyduła, Kasia Sienkiewicz Nie mówię tak, nie mówię nie
Dennis Lloyd - Mad World
2
Dennis Lloyd Mad World
sombr - undressed
3
sombr undressed

Co było grane?

Lenny Kravitz - Fly Away
09:31
Lenny Kravitz Fly Away
Louis Armstrong - What a Wonderful World
09:34
Louis Armstrong What a Wonderful World
Calvin Harris / Clementine Douglas - Blessings
09:37
Calvin Harris / Clementine Douglas Blessings

Najlepsza przekąska na imprezę? Meksykańskie tacos robią furorę na domówkach!

Jeśli organizujesz imprezę, ale nie masz pomysłu, co przygotować, to właśnie jesteś w idealnym miejscu! Podpowiadamy, czym najlepiej zaskoczyć gości podczas domówki. Świetnie spiszą na stole meksykańskie tacos, które nie są skomplikowane do przygotowania. Koniecznie sprawdź ten przepis od Kolekcjonerki!
pixabay.com

Składniki na meksykańskie tacos z przepisu Kolekcjonerki

  • Muszle tacos (12 sztuk)
  • Pierś z kurczaka
  • Kiełbasa chorizo
  • Papryczki Habanero
  • Dowolny mix sałat
  • Kapusta rzymska (choć Kolekcjonerka poleca również pekińską)
  • Mix meksykański w puszce
  • Czerwona cebula
  • Pomidory
  • Oliwki zielone
  • Ser parmezan
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka słodka i ostra
  • Sos czosnkowy (jogurt naturalny, ząbek czosnku, łyżka majonezu i zioła prowansalskie)
  • Sos różowy (2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu plus pikantna przyprawa chili)

Przygotowanie meksykańskich tacos z przepisu Kolekcjonerki

  1. Najpierw należy zająć się mięsem. Kroimy zatem pierś z kurczaka w kostkę, dodajemy sól, pieprz, paprykę ostrą oraz słodką. Mięso smażymy na oleju do zarumienienia.
  2. Później na patelnię trafiają pokrojona kiełbaska chorizo i dwa ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę. Smażymy przez ok. 3 minuty.
  3. Następnie wykładamy muszle taco na tacy. Kroimy pomidory, cebulę czerwoną i wkładamy je do miseczek. Pozostałe składniki farszu również umieszczamy w miseczkach, pamiętając, by kurczak i chorizo były osobno. Tak podane danie pozwoli na dowolność w wyborze składników wśród gości i ich preferencji żywnościowych.
  4. Na koniec zajmujemy się stworzeniem sosów, mieszając wszystkie składniki w całość. Wlewamy je później do miseczek.
  5. Muszle tacos wypełniamy wedle uznania i moczymy w wybranym sosie.

Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na blogu Kolekcjonerki [TUTAJ]

Polecamy

Więcej z kategorii

Najchętniej czytane